Elektronik Sigara Su ile Çalışır mı?

2 yıl önce

Elektronik Sigara Su ile Çalışır mı?

Elektronik sigara su ile çalışır mı sorusu e-sigara kullanıcıları arasında merak edilen sorulardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla elektronik sigara likiti yerine tercih edilecek suyun, likit ile aynı görevi görüp görmeyeceğinin detaylı bir şekilde cevaplandırılması gerekir.
 
Peki elektronik sigara likiti yerine su kullanılır mı? Elektronik sigara su ile çalışır mı? Elektronik sigara dünyasının öncü markalarından Buharistan olarak bu yazımızda aklınızdan geçen soruları yanıtlıyor olacağız. 
 

E-sigara Su ile Çalışır mı, Çalışmaz mı?

Elektronik sigara modellerinin özel olarak üretilen likit çeşitleri ile çalıştığını biliyoruz. Öte yandan pek çok farklı sıvı ile çalışıp çalışmayacağı da oldukça merak edilen bir durumdur. Özellikle likit yerine su kullanarak daha doğal bir e-sigara deneyimi yaşamak isteyen kişi sayısı bir hayli fazladır. Peki elektronik sigara su ile çalışır mı?
 
Bu soruya en temelde verilecek yanıt “evet” olacaktır. Ancak direkt bir şekilde kestirip atılmamalı ve nedenleriyle birlikte açıklanmalıdır. 
 
İşin aslına baktığımızda elektronik sigaranın içerisine su eklenebilir. Hatta e-sigara mekanizması, eklenen su ile birlikte ısınıp çalışmaya da başlayacaktır. Fakat şunu belirtmek gerekir ki su ile çalıştırılan elektronik sigaranın bazı dezavantajları da olacaktır.
 

Su ile Çalıştırılan E-sigara Dezavantajları



Elektronik sigara su ile çalışır mı sorusunun cevabını artık biliyorsunuz. Diğer yandan likit yerine su kullanılan e-sigaraların dezavantajları hakkında pek bilginiz olmayabilir. O halde gelin, su ile çalıştırılan elektronik sigaraların dezavantajları nelerdir, bir bakalım.

1. Yetersiz Tat Deneyimine Neden Olur

Su ile çalıştırılan elektronik sigaraların bir diğer eksisi de tat konusunda başarısız kalmasıdır. Su, doğal olarak hiçbir tat içermediğinden dolayı su eklenerek çalıştırılan elektronik sigara, size herhangi bir tat sunmayacaktır. 

Ayrıca su, tat konusunda eksik kalacağı gibi koku konusunda da yetersiz kalacaktır. Bu durum ise elektronik sigaradan alacağınız keyfin önüne geçecektir. Öte yandan, elektronik sigara keyfinizi tam anlamıyla yaşamak için meyve, kahve ve hatta tütün aromalarının tadını çıkarabileceğiniz kaliteli likit tercihinde bulunabilirsiniz.

2. Buhar Üretimini Kısıtlar



Likit yerine su kullanılarak çalıştırılan elektronik sigara, neredeyse hiçbir şekilde buhar üretemeyecek ve buhar keyfinin önüne geçecektir. Dolayısıyla arzu edilen buhar bulutları da elde edilemeyecektir. 
 
Eğer yüksek miktarda bir buhar deneyimi elde etmek istiyorsanız su yerine VG ve PG kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca evde kendiniz de buhar bulutları yapabileceğiniz likitinizi hazırlayabilirsiniz.
 
Evde likit yapımı hakkında merak ettikleriniz için Evde Likit Yapımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
 

3. E-sigara Mekanizmasını Bozabilir 

Elektronik sigara, su kullanımına yönelik tasarlanmamıştır. Dolayısıyla su, elektronik sigaraya uygun bir madde değildir. Mekanizmada ısınan su, elektronik sigaraya zarar verebilir. Bu da elektronik sigaranın yapısını bozar. Buna ek olarak su, pil üzerine akarak pili bozabilir. Hatta patlayıcı bir etkiye dahi sebep olabilir. 
 

4. Nikotin Konusunda Eksik Kalır



Özellikle normal sigarayı bırakmak isteyen kişiler için elektronik sigara iyi bir alternatif olabilmektedir. Ancak likit yerine su kullanılan elektronik sigara, kişiye aradığı zevki sunmayabilir. Bu durum kişinin tekrar normal sigaraya dönmesini tetikleyebilir.
 
2021 yılında yayınlanan bir araştırma sonucuna göre elektronik sigaraların normal sigarayı bırakma Söz konusu likit olduğunda ise elektronik sigara likitlerinin içeriğinde bulunan nikotin oranı sayesinde kullanıcılar günlük nikotin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Böylece nikotin isteklerinde zamanla bir azalma meydana gelebilir. 
 

5. Yanıklara Neden Olabilir

Su ile çalıştırılan elektronik sigara, son derece ciddi etkilere yol açabilir. Suyun, likit içerisindeki maddelerden farklı bir yapıya sahip olması, gereğinden fazla kaynamasına neden olur.
 
100 derece kaynama noktasına sahip olan su, likit tankı için yetersiz kalır. Öyle ki elektronik sigara mekanizması, çok daha yüksek kaynama noktasına sahip likitlere göre dizayn edilmiştir. Dolayısıyla kişi, su buharını içine çekmek istediğinde ağız ve dil yanması gibi sorunlarla karşılaşacaktır.
 

Su ile E-sigara Likiti Arasındaki Farklar



Elektronik sigaranın likite uygun olarak imal edildiğini belirttik. Su, her ne kadar sıvı kategorisine dahil olsa da elektronik sigara likiti ile arasında birçok fark bulunur. 
 
Bir PG likit, 187 derece kaynama deresine sahipken su, çok daha düşük bir kaynama noktasına sahiptir. Ayrıca likit, elektronik sigara kullanımına uygun olan propilen glikol, bitkisel gliserin, nikotin ve aroma içerir. Dolayısıyla normal bir sigaraya yakın bir deneyim sunmaya çalışır.
 
Elektronik sigara likiti kişiye arzu ettiği aroma tadını sunabilir. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi su, bu konuda oldukça yetersiz kalacaktır. 
 
Diğer yandan su bir element olup içerisinde elektronik sigara kullanımına uygun madde bulundurmaz. Dolayısıyla su ile çalıştırılan elektronik sigara, kişiye tatmin edici bir sigara deneyimi yaşatmak konusunda eksik kalır. 
 
Görüldüğü üzere elektronik sigara kullanıcıları eğer isterlerse likit yerine su kullanabilir. Kısacası elektronik sigara su ile çalışır diyebiliriz. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi su ile çalıştırılan elektronik sigara, ne buhar üretecek ne de bir tat verecektir. Dolayısıyla dezavantajları da beraberinde getirecektir.
 
Son olarak elektronik sigara likit hakkında daha detaylı bilgiler için Likit Çeşitleri ve Özellikleri Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey başlıklı yazımızı okumanızı da tavsiye ederiz!