Pod Mod Nedir ve Avantajları Nelerdir?

4 yıl önce

Pod Mod Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Elektronik sigara kullanım ve satış rakamlarına bakıldığında, geleneksel sigaraların yavaş yavaş yerlerini bu cihazlara bırakmaya başladığını gözlemliyoruz. Pod mod cihazların giderek daha fazla kitle tarafından tercih edilmeye başlanması da iddiamızı güçlendiren faktörlerden. Yine de hala pod mod nedir sorusunun yanıtını bilmeyen elektronik sigara kullanıcı sayısı azımsanmayacak kadar fazla.
 
Biz de Buharistan olarak tabii ki e-sigara kullanıcılarının bilgi birikimini artırmak amacıyla bu içeriğimizde pod mod cihazları inceleyeceğiz. Eğer siz de son yıllarda yükselen bir trend olarak karşımıza çıkan pod sistem cihazları çevrenizde daha sık görmeye başladıysanız, artık sizin de pod mod hakkında bilgi sahibi olmanız gerektiği sonucuna ulaşabilirsiniz. Böylece hangi tür elektronik sigaraların keyfinizi daha fazla katlayacağına daha iyi karar verebilirsiniz.

E-sigara Dünyasının Yenilikçi Üyesi Pod Mod Nedir?

Eğer halihazırda bir elektronik sigara kullanıcıysanız, mutlaka daha önce pod mod cihazları duymuş veya görmüşsünüzdür. Dolayısıyla alışılagelmiş elektronik sigara deneyiminden daha farklı bir keyif sunan pod sistemlerin standart e-sigaralardan temel farkını da hissetmişsinizdir. Evet, bildiğiniz elektronik sigaralardan çok daha küçük, çok daha hafif bir tasarıma sahip olmasını, pod mod sigaraları diğerlerinden ayıran temel özelliği olarak tanımlayabiliriz.
 
Öte yandan pod mod nedir sorusuna geleneksel sigaralardan farklı olarak yalnızca salt likit kullanılabilen sistemlerdir diye yanıt verebilmek de mümkün. Salt likit ise yapısı gereği klasik likit seçeneklerine benzememektedir. Çünkü içeriğinde baz nikotin yerine nikotin tuzu bulunmaktadır. Bu da pod mod cihazları kullandığınızda nikotin tadını daha fazla hissetmenize olanak sağlamaktadır.

 
Pod mod cihazlar, sözünü ettiğimiz yönünden dolayı özellikle sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenler için son derece ideal bir seçenek. Tütün sigarasında aradığınız tüm özelliklere sahip olan pod mod cihaz, ayrıca sigara gibi kötü bir kokuya neden olmadığı için de ekstra bir tercih nedeni yaratmaktadır.
 
Sigara kokusundan rahatsız oluyorsanız elektronik sigara kullanımı ile bu rahatsızlığa nasıl son verebileceğinizi öğrenmek için Elektronik Sigara ile Sigaranın Yaydığı Kötü Kokulara Son Verebilirsiniz! başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Pod Mod E-Sigara Modellerinden Açık ve Kapalı Sistem Nedir?

İlk zamanlarda pod mod modeller, kapalı sistem olarak piyasaya sürülmüştü. Kapalı sistemde e-sigaranızın kartuşu önceden doldurulmuş ve hazır bir şekilde sizlere sunulur. Bu sayede elektronik sigara kullanıcıları, yalnızca kartuşları tak-çıkar yaparak son derece pratik bir şekilde kullanabilir. 

 
Kapalı sistem pod mod modellerinin dezavantajlı yanı ise kullanıcıların nikotin ve aroma ayarlarını dilediği gibi yapma seçeneğinin bulunmamasıdır. Açık sistem pod mod modeller ise endüstriye yeni bir bakış açısı kazandırmış oldu. 
 
Açık pod mod e-sigara modellerinde kullanıcılar yukarıda bahsedilen tüm avantajlara sahip olup aynı zamanda kartuşlarına diledikleri tür ve aroma e-sigara likitini doldurabilmekteler. 

Pod Mod Sigaralar Neden Bu Kadar Popüler?

Elektronik sigaranın geçmişi 2003 yılına kadar gitmekte ve her yıl pek çok e-sigara modeli hayatımıza girmektedir. Şüphesiz ki en hızlı değişimi pod mod elektronik sigara modellerinin endüstriye tanıtılmasıyla yaşamaya başladık.
 
En başta pod mod e-sigara modeller, genellikle e-sigara dünyasında yeni olan bireyler tarafından tercih edilmekteydi. Bu durumun asıl sebebi ise pod mod modellerin pratik bir kullanıma sahip olmasıydı. Günümüzde ise ister deneyimli ister yeni e-sigara kullanıcıları, daha minimal ve daha ergonomik olduğu için pod mod modellere yönelmektedir.

 
Önceki elektronik sigara modellerinde kullanıcılar genellikle nikotin vurumu veya nikotin hissiyatından yeteri kadar tatmin olamadıklarından şikayet ederdi. Buna ek olarak tekrar tekrar kullanılabilen atomizer’lar ve likit tankları avantajlı olsa dahi likit sızdırma veya kullanım zorluğu nedeniyle rahatsızlık yaratmaktaydı. 
 
Box mod veya bir başka söylemle nargile içim ya da kalem elektronik sigara modelleri ise genellikle watt, voltaj ayarı ve güç ayarları gibi daha çok opsiyona sahipti. Ne var ki, bu tarz ayarlar özellikle yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olabilmekteydi. 
 
Kullanıcılar hem hissiyatı hem de görünümü açısından geleneksel sigara ile benzerlik taşıyan pod mod cihazları daha çok tercih etmeye başladı. İlk orijinal çözüm, Juul pod mod’un 2015’te piyasaya sürülmesiyle ortaya çıkmış oldu.
 
Juul ergonomik yapısı ve cep boyutu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Daha da önemlisi boğaz vurum veya nikotin hissiyatının doyurucu olması ile birlikte birçok bireyin klasik e-sigaradan pod modlara geçişini hızlandırmış oldu.

Pod Mod Sigaralar Nasıl Kullanılır?

Pod mod cihaz üreten pek çok elektronik sigara markası mevcut. Doğal olarak cihaz kullanım özellikleri de markalara göre birtakım farklılıklar gösterebiliyor. Fakat genel olarak birçok pod mod cihazın 1,5 - 2 ml arası kartuş kapasitesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca yine hemen hemen hepsi USB kablo aracılığıyla şarj edilmektedir. 
 
Pod mod cihazınızın şarjının dolu olduğundan emin olduktan sonra kullanımı oldukça basit. Tek yapmanız gereken salt likit dolu kartuşu yerine yerleştirmek ve daha sonra cihazınızdan bir nefes almak. Hepsi bu kadar!
 
Diğer yandan standart elektronik sigara kullanımının nasıl olduğunu merak ediyorsanız, Elektronik Sigara Parçaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır? başlıklı içeriğimizi okumanızı öneririz. 

Pod Mod Avantajları Nelerdir?

Elektronik sigara kullanımının sağladığı pek çok avantaja ek olarak hiç şüphesiz ki pod mod cihazların da kullanıcılara sunduğu ayrıcalıklar söz konusu. Bu anlamda pod mod nedir sorusuna yanıt ararken aslında birçok açıdan memnun eden pod mod sigaraların avantajlarına da değinmiş olduk. Fakat pod mod’ları tercih etme nedenlerini daha ayrıntılı bir şekilde ele almak gerekirse, aşağıdaki maddeleri incelemenizi tavsiye ederiz.

1. Daha Fazla Nikotin


 
Pod mod cihazlar salt likit ile kullanıldığından nikotin oranı standart elektronik sigaralara göre oldukça yüksektir. Bu da geleneksel sigara deneyimine benzer bir deneyim yaşamayı mümkün kılmaktadır. Eğer elektronik sigarada geleneksel sigara deneyimi yaşamak istiyorsanız, bu anlamda pod mod cihazların sizin için son derece uygun olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. 
 
Öte yandan sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenler için de pod mod cihazların yardımcı olabileceğini iddia edebilmek mümkün. Pod mod sayesinde sigara tüketimini azaltabilir ve hatta tamamen bırakabilirsiniz.

2. Kolay Taşınabilir Kompakt Tasarım

Pod sistemlerin bilinen elektronik sigaraların küçültülmüş versiyonu olarak değerlendirebiliriz. Dolayısıyla hem daha hafif, hem daha kullanışlı bir yapıda olduğu için pod mod cihazları yanınızda pratik bir şekilde taşıyabileceğinizi belirtmemizde yarar var. İster cebinizde ister çantanızda taşıyabileceğiniz, varlığını dahi unutabileceğiniz kadar hafif pod mod cihazlar, gün içinde rahat bir kullanım sunarlar.

3. Hızlı Şarj

Diğer ayrıştırıcı özelliklerinin yanı sıra pod mod cihazların genel şarj sürelerinden çok daha kısa sürede şarj dolum süresine sahip olmaları da kullanıcılara sunulan bir diğer avantaj olarak değerlendirilebilir. Bu da elbette cihazın şarj olması için daha kısa süre beklemek anlamına geliyor.

4. Likit Kullanımında Pratiklik

Pod mod cihazlar çoğunlukla tek kullanımlık likitlerle kullanılmaktadır. Yeniden kartuş dolumu yapılmadığı için de çok daha pratik bir kullanım sunmaktadır. Yine de kartuş dolumu yapmayı tercih eden kullanıcılar ise tank dolumu özelliğine sahip pod mod cihazlar kullanabilirler. 

5. Uzun Süreli Kullanım


 
Sıraladığımız tüm avantajlarına ek olarak pod mod cihazlar, sızdırma gibi herhangi bir sorun çıkarmadan uzun bir süre boyunca elektronik sigara deneyimi yaşamanıza imkan vermektedir. Bu da hiç şüphesiz ki kesintisiz bir şekilde buhar keyfinizi sürdürebilmenize olanak sağlamaktadır. Üstelik bu cihazlar, şarjı bitse dahi kısa sürede şarj olma özelliği sayesinde çok fazla beklemeden yeniden dilediğiniz gibi kullanabilmenize de zemin hazırlarlar. 

6. Daha Az Buhar

Elektronik sigaranızın çok fazla buhar salınımı yapmasından çekindiğiniz için her ortamda rahatlıkla kullanamıyorsanız size bir müjdemiz var. Pod sistem cihazlarda buhar oranı oldukça düşüktür. Dolayısıyla dilediğiniz zaman ve dilediğiniz yerde elektronik sigaranızı çıkartıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Böylece diğer insanları rahatsız etmeden ve dikkat çekmeden buhar keyfinizi sürdürme şansı bulabilirsiniz. 
 
Pod mod nedir, artık biliyorsunuz. Tüm bu bilgiler doğrultusunda her yere kolaylıkla taşıyabileceğiniz, zarif ve ergonomik tasarımlı bir pod mod cihaz satın almak için Buharistan kalitesini tercih edebileceğinizi de söylemeden geçmeyelim.

Pod Mod ve Klasik Box Mod Elektronik Sigara İkilemi



Her iki model elektronik sigara da farklı damak tatlarına hitap eder ve farklı görünüm özelliklerine sahiptir. Ancak bu iki türü birbirinden ayıran en belirgin özelliklerini inceleyecek olursak; pod mod modellerde genel olarak MTL (sigara içim), klasik e-sigara modellerinde ise daha çok nargile içim (bol buhar çıkışlı) deneyimlenmektedir. 
 
2020 yılından itibaren geliştirilen pod mod modellerde ise her iki cihaz tipini birleştirilmiştir.
Pod mod e-sigaranın sağladığı ergonomik dizayn, hafiflik ve kolay kullanım ile klasik e-sigaradaki içim hissiyatı, yeni nesil pod mod modellerde birleştirilmiş halde beğeninize sunulmaktadır. 
 
Smok, VooPoo ve Vaporesso gibi birçok elektronik sigara markası, üretmiş oldukları pod mod modellerde artık daha güçlü bataryaya sahiptir. Bu tarz yeni nesil modeller son derece hafif olmalarına rağmen ultra çekim gücüne sahiptir. 

Pod Mod Elektronik Sigaralar Kimler İçin Daha İdeal?

Bu sorunun cevabı hiç şüphesiz ki kullanıcıların beklenti ve zevklerine göre değişkenlik göstermektedir. Ancak yine de pod mod cihazların elektronik sigara kullanımında yeni olan ve komplike ayarlar ile uğraşmak istemeyenler için daha uygun olduğunu söylemek mümkün. Hatta Juul tarzında kapalı sisteme sahip e-sigaraların sizi birçok zahmetten kurtaracağını söyleyebiliriz.

 
Diğer yandan, “kendi likitimi kendim seçeyim” ve “nikotin ayarımı da kendim yapayım” derseniz, açık sisteme sahip pod mod elektronik sigaralar sizlere daha çok hitap edecektir. Bu modellerde, sadece +/- tuşlarını kullanarak watt ayarınızı yapabilir, bu sayede cihazınızdan daha keyifli bir içim deneyimi elde edebilirsiniz. 
 
Açık sisteme sahip pod mod elektronik sigara modelleri, günümüzün en yeni trendlerinden biri olup birçok özelliği bir arada bulundurduğu için büyük ilgi görmektedir. Elektronik sigara dünyasına dair her şeyi bir arada sunan Buharistan’da ise pek çok elektronik sigara seçeneğini bulabilmeniz ve güvenle satın alabilmeniz mümkün!