Elektronik Sigara Hava Kanalı Ne İşe Yarar?

3 yıl önce

Elektronik Sigara Hava Kanalı Ne İşe Yarar?

Elektronik sigara modeliniz adresinize geldi ve likitinizi doldurmaya başladınız. Dolum sırasında atomizerin alt kısmında genellikle iki adet hava kanalı bulunmaktadır. Bu hava kanalı ise kimi zaman ayarlanabilir özellikte olup kısılıp açılabilmektedir. Ancak hava kanalı doğru kullanmak ve nasıl çalıştığını ve prensiplerini bilmek cihazınızı daha yüksek performansta kullanmak adına oldukça önemlidir. Bu yazımızda genel itibarıyla “Elektronik sigara hava kanalı ne işe yarar” sorusunu yanıtlayacağız.
Elektronik sigara tüm dünyada gittikçe gelişmekte ve yayılmaktadır. Bu yeni nesil sigara modellerinin bu denli tercih edilmesinin nedenlerinden biri içim deneyimini ve performansını tamamen kişiselleştirebiliyor olmanızdır. Bu kişiselleştirme cihazın rengi, modeli veya likitin tadı ve markasıyla kalmamaktadır. Hava kanalı ise kullanmayı bilen elektronik sigaracılar ise içim performansını tamamen kişiselleştirmenizi sağlamaktadır. Elektronik sigara hava kanalında ayarlamalar yaparak, aroma hissiyatından buharın sıcaklığına kadar birçok konuda kullanımını kişiselleştirme şansınız bulunmaktadır.

Elektronik Sigara ve Hava Kanalı Hakkında

Elektronik sigaramızın atomizer parçasının alt kısmında hava kanalı bulunmaktadır. Temel olarak hava kanalları cihazınızın çekim ve buharlaşma sırasındaki hava akışını kontrol etmektedir. E sigara modellerimizdeki hava kanallarını eğer son seviyesine kadar açarsak çekeceğimiz hava seviyesini maksimuma çıkarmış oluruz. Hava akışı için kullanılan bir diğer terim ise “airflow” olmaktadır. 
  • Hava Akış Seviyesini Yüksek Seviyede Kullanmak: Hava kanalını son seviyesine getirdiğimizde hafif çekim yapmış olursunuz ve buhar sıcaklığı düşük seviyede olur. Buhar daha soğuk çıkar. Aynı mantıkla, hava kanalı maksimum seviyede olduğu için daha çok hava çekerek daha çok buhar çıkışı elde edersiniz. Nargile çekimi tercih eden bireyler genellikle hava kanalını olabildiğince açık tutmaktadır. Ancak belirtmekte fayda var: daha çok buhar olması halinde aroma oranı biraz daha hafif olacaktır.
  • Hava Akış Seviyesini Düşük Seviyede Kullanmak: Yukarıda bahsedilen durumunun aksine hava çekim seviyesini düşürdükçe buhar çıkışı azalacaktır. Ancak likitinizden alacağınız aroma seviyesi artacaktır. Buhar sıcaklığı ise artacaktır. Bu çekim tarzı ise genellikle MTL olarak anılmaktadır. Bu içim modeli, sigaraya yakın bir içim hissiyatı yaşamak isteyen elektronik sigara kullanıcılarının tercih ettikleri içim şeklidir.

Elektronik Sigara Hava Kanalı Hangi Aralıkta Tercih Etmeliyim?

Yukarıda bahsedilen iki farklı seviyedeki hava kanalının da kişilere sağladığı bazı avantajlar söz konusudur. İlk olarak eğer nargile içimi daha çok tercih ediyorsanız atomizerinizin hava kanallarının sonuna kadar açmanız gerekmektedir. Eğer bol buhar çıkışı tercih ediyorsanız aralığı olabildiğince açık tutmanız gerekmektedir. Buhar derecesi düşerek soğuk buhar elde etmiş olursunuz. Ancak aroma seviyesinin biraz daha düşük derecede hissedileceğinin altını çizmekte fayda var.
Eğer MTL içim tercih ediyorsanız hava kanalını kısmanızda fayda olacaktır. MTL içim modeli klasik sigara içimi en yakın taklit eden modeldir. Hava kanallarını kısarak sigara içim modeline daha da çok yaklaşmış olursunuz. Böylece daha sıkı çekim elde edeceğiniz gibi daha az buhar çıkışı olacaktır. Bu da direkt olarak tadılmayacağınız aromanın artmasını sağlayacaktır. Eğer hava kanalını kısmayı planlıyorsanız Watt seviyesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Cihazınızın watt değeri normalden daha düşürmeniz gerekmektedir; aksi taktirde coiliniz yanabilir.
Her iki çekiminde avantajları farklıdır. Hava kanalını farklı ayarlara getirerek deneyimleyebilirsiniz ve en iyi hissettiğiniz ayarda çekim yapabilirsiniz. Bu anlamda cihazınızı kişiselleştirerek size hitap içim modelini yakalayabilirsiniz.
Bu yazımızda “Elektronik Sigara Hava Kanalı Ne İşe Yarar?” sorusunu yanıtladık. Özetle, hava kanal ayarlarını e sigaramızı aldığımızda değiştirebiliriz ve farklı içim modellerinden kendimize en uygun olanı rahatlıkla seçebiliriz.